Hoe de opening tussen een fornuis en aanrecht te repareren | Opgewaardeerd huis (2023)

Hoe de opening tussen een fornuis en aanrecht te repareren | Opgewaardeerd huis (1)

Tijdens het koken vallen er kruimels en ingrediënten in de openingen tussen de kookplaat en het aanrecht. In plaats van de kachel steeds uit de muur te trekken om eronder schoon te maken, vul je deze ruimtes snel op. Maar wat kun je gebruiken om deze hiaten op te vullen?

Om een ​​opening tussen een fornuis en het aanrechtblad te dichten, kunt u siliconen, een plastic buis of een kant-en-klare afdekking voor de opening gebruiken. Siliconen is het gemakkelijkste en meest praktische materiaal om te gebruiken, maar roestvrij staal en metaal zijn ook geweldige opties. U kunt een rol plastic T-profiel kopen om de snede perfect te meten.

In dit artikel leggen we uit waarom je de tijd zou moeten nemen om deze hiaten op te vullen. We geven u ook basisinstructies voor elke optie; dit proces duurt minder dan vijf minuten om te voltooien. Dus waar wacht je op? Laten we er naar toe gaan!

Heeft u klusjesmannen nodig?

Ontvang gratis vrijblijvende offertes van professionele aannemers bij u in de buurt.


VIND LOKALE AANNEMERS

Hoe de opening tussen een fornuis en aanrecht te repareren | Opgewaardeerd huis (2)

Waarom u de kloof moet overbruggen

De opening tussen uw fornuis en aanrecht blijft meestal onopgemerkt, dat wil zeggen totdat u daar eten laat vallen en het er niet meer uit kunt krijgen. De opening is zo klein; je kunt de zijkanten van beide oppervlakken niet schrobben. Het achterlaten van rottend voedsel zal uiteindelijk onaangename aanwezigheden aantrekken, zoals:

 • knaagdieren
 • Ongedierte
 • insecten
 • Gietvorm

Door de opening te bedekken, voorkomt u dat er voedsel tussen uw aanrecht en fornuis valt. U hoeft de kachel niet meer naar buiten te trekken om schoon te maken (ervan uitgaande dat u dat doet). Het is handig voor u en het is goedkoop om te doen, dus waarom zou u het niet doen? U hoeft het geld niet uit te geven aanherstel eventuele versleten plekkenvan de schade die het voedsel aanricht.

Gebruik een kant-en-klare spleetafdekking

Gap covers zijn lange T-vormige stukken plastic of siliconen, vaak te vinden in hardware- en doe-het-zelfzaken en online retailers. Het onderste deel van de 'T' past in de opening tussen de kachel en het aanrecht. De 'T' bedekt de opening tussen uw fornuis en het aangrenzende aanrecht.

Kloofafdekkingen zijn verkrijgbaar in een hele reeks materialen, waaronder kunststof en roestvrij staal, en er zijn veel verschillende kleuren om uit te kiezen. Als er een hoogteverschil is tussen de bovenkant van uw fornuis en het aanrechtblad, gebruik dan een siliconenmateriaal omdat het flexibeler is en zich beter aanpast aan de vorm.

Instructies om de hoes te passen

 1. Plaats het deksel in de opening.U kunt de onderarm van bovenaf inbrengen of van voren laten inschuiven. De bovenste lijn van de 'T'-vorm moet een goed gesloten afdichting vormen, die voorkomt dat voedselresten of vloeistoffen in de opening vallen.
 2. Onderhoud je strip.Als u merkt dat de hoes zichtbaar vuil is geworden, verwijdert u deze en wast u deze met de hand af met afwasmiddel in een gootsteen. Zorg ervoor dat de hoes volledig droog is voordat u deze terugplaatst. Als het niet helemaal droog is, blijven er etensresten en kruimels aan kleven. Ook kan er na verloop van tijd schimmel ontstaan, wat uiteindelijk het doel van de bekleding teniet zou doen.

Mocht de bovenkant van de hoes niet goed aansluiten, dan zorgt de strip aan de onderkant ervoor dat er niets in de ruimte valt. Als er voedselresten zijn binnengedrongen, veegt u deze weg met een doek.

Vul het gat met plastic buizen

Gebruik een liniaal of een meetlint, neem de exacte breedte van de opening om de slang van de juiste maat te selecteren. Als je openingen aan beide kanten van je fornuis opvult, zorg er dan voor dat je ze allebei meet, want er is geen garantie dat ze dezelfde maat hebben.

Koop transparante PVC-buizen, die 1⁄4 inch (0,64 cm) breder zijn dan de opening. De doorzichtige plastic buis vormt een vrijwel onzichtbare barrière tussen de toonbanken en de kachel. Door een buis te kiezen die iets dikker is, creëer je een stevige afdichting die niet gemakkelijk valt of naar beneden glijdt.

Installatie instructies

 1. Druk de buis in de opening.Om te installeren, drukt u met uw vingers gewoon de buis in de opening tussen de kachel en het aanrechtblad totdat deze perfect waterpas is.
 2. Controleer de positionering.Zorg ervoor dat het uiteinde van de buis tegen de muur drukt voordat u deze op zijn plaats bevestigt. Houd het waterpas met uw werkbladen, want als u te ver naar beneden duwt, creëert u een val voor kruimels die op de slang vallen.
 3. Onderhoud je tube.Als het vuil wordt, verwijdert u de buis en wast u deze in een gootsteen vol warm zeepsop. Zorg ervoor dat het grondig aan de lucht is gedroogd voordat u het terugplaatst.

T-vormen gebruiken

Een alternatief is om een ​​rol plastic T-profielen te kopen die passen bij de stijl van uw werkbladen. Overgangsgieten, of T-molding, dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren en stijlen, wordt meestal gebruikt in vloeren om gaten of ruimtes te overbruggen.

Installatie instructies

 1. Meet en trim je lijstwerk.Meet vóór de installatie vanaf de rand van uw aanrecht tot de achterkant van de kachel en snijd de lijst op de exacte lengte die nodig is. Knip het voorzichtig af met een mes of een vormschaar zodat het perfect in de lengte van de opening past.
 2. Wikkel ducttape rond de onderarm.Als je een strakkere pasvorm nodig hebt, kun je er indien nodig een maken met ducttape. Als het vormstuk losjes in de ruimte past, gebruik dan ducttape om de onderste (verticale) arm te omwikkelen en dikker te maken. Blijf meer tape omwikkelen totdat het vormstuk stevig in de opening past.
 3. Test de pasvorm.Test bij elke laag tape of het T-profiel het stevig op zijn plaats houdt. Werk netjes om ervoor te zorgen dat geen van de plakkerige kanten van de ducttape zichtbaar blijft.
 4. Reinig je lijstwerk.Wanneer de lijst vuil wordt, kan deze worden gereinigd met een doek en een sopje. Mocht dit niet voldoende zijn, haal het er dan uit, week het in een sopje en schrob het daarna met een niet-schurende spons of doek. Zodra het grondig aan de lucht is gedroogd, kan het worden vervangen.

De opening tussen uw fornuis en aanrecht schoonmaken

Het spreekt voor zich dat als er zich al voedsel of ander vuil in de ruimte tussen uw fornuis en het aanrecht bevindt, dit moet worden verwijderd voordat u de opening dicht.

Als het voedsel daar wordt achtergelaten, kan het zijn dat het een onaangename geur begint te krijgen of zelfs ongedierte aantrekt. Het kan ongewenste insectenplagen en zelfs ongedierte aantrekken. Hoe u dit gebied schoonmaakt, hangt af van de breedte.

Instructies voor nauwe ruimtes

 1. Schraap het vuil eruit met een botermes.Houd het mes naar de andere kant gericht. Steek het mes in de opening tussen de kachel en de kast en gebruik het om al het afval voorzichtig naar u toe te leiden voor verwijdering.
 2. Veeg het gebied schoon.Spuit vervolgens een keukenreiniger of universeel desinfectiemiddel op een papieren handdoek of microvezeldoek en veeg de plek schoon om ervoor te zorgen dat deze vlekkeloos is. Herhaal zo vaak als nodig is.

Instructies voor grotere ruimtes

 1. Improviseer een gereedschap of gebruik je vacuüm om voedsel op te trekken.Draai een microvezeldoek rond een plastic spatel of stok en gebruik deze tool om vuil op te vangen. Als er ruimte is, kunt u het smalle opzetstuk op uw stofzuiger gebruiken om ervoor te zorgen dat de ruimte perfect schoon is.
 2. Droog het gebied grondig af.Zorg ervoor dat het helemaal droog is voordat u een elektrisch apparaat in de buurt gebruikt.

Gerelateerde Vragen

Hoe vul je het gat tussen werkbladen en koelkasten?

Het opvullen van een opening tussen uw aanrecht en de koelkast is hetzelfde als het opvullen van een opening tussen uw fornuis en uw aanrecht. Hoewel een T-vorm in dit geval niet zou werken, zullen plastic buizen dat wel doen. Volg de instructies voor plastic slangen in dit artikel om uw leemte op te vullen.

Hoeveel ruimte heb je nodig aan elke kant van een kachel?

Hoewel hiaten vervelend kunnen zijn, zijn ze noodzakelijk. Je hebt aan elke kant van je fornuis minimaal 1 inch nodig. Dit is zodat het kan ademen en zodat de hitte het materiaal van uw toonbanken na verloop van tijd niet vervormt.

Heeft u klusjesmannen nodig?

Ontvang gratis vrijblijvende offertes van professionele aannemers bij u in de buurt.


VIND LOKALE AANNEMERS

Hoe de opening tussen een fornuis en aanrecht te repareren | Opgewaardeerd huis (3)

Het inpakken

We begrijpen hoe frustrerend het is om tijdens het koken voedsel in de spleet tussen het fornuis en het aanrechtblad te laten vallen. Het is zelfs nog vervelender als je moet bedenken hoe je het eruit gaat krijgen, en zelfs dan krijg je niet alles.

Misschien is het een goed idee om dit gat te dichten om onnodige schoonmaak te omzeilen. Door de opening af te dekken, bent u minder tijd kwijt aan schoonmaken en kunt u uw energie elders besteden.

Heide Robbins

Heather is een gepassioneerde schrijver die van alles houdt wat doe-het-zelf is. Toen ze opgroeide, leerde ze alles, van huisreparaties tot ontwerpen, en wil ze haar tips met je delen. Als ze niet aan het schrijven is, is ze meestal aan het wandelen of op zoek naar haar volgende doe-het-zelf-project.

Onlangs gepubliceerd

link naar Wat te doen als een huisverkoper niet wil onderhandelen

Wat te doen als een huisverkoper niet wil onderhandelen

Het proces van het kopen van een huis is vaak stressvol voor zowel de koper als de verkoper. Communicatiehiaten en verschillen in prioriteiten tussen een koper en verkoper kunnen het proces behoorlijk gecompliceerd maken....

Lees verder

link naar Hoe u huurverhoging kunt voorkomen

Hoe een huurverhoging te voorkomen

Huren heeft veel voordelen ten opzichte van het bezitten van een huis, maar het kan ook behoorlijk frustrerend zijn. U bent afhankelijk van uw huisbaas om uw appartement leefbaar en betaalbaar te houden, en dat is niet altijd...

Lees verder

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated: 29/07/2023

Views: 5551

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.