Hoe het gat achter het inschuifbereik te dichten: 4 efficiënte manieren - Functioneel huis (2023)

Een inschuifassortiment is een uitstekende aanvulling op je keuken als je voor die naadloze look gaat, zoalshij past precies tussen de keukenkastjesen ziet er bijna uit alsof het een onderdeel is van de daadwerkelijke opstelling van de kast.

Wat veel mensen echter niet leuk vinden aan het inschuifbereik, is dat het er vaak iseen gat erachter, wat nogal onpraktisch is.

Gelukkig zijn er een paarnog zeer efficiëntesthetische methoden om van deze kloof af te komenen creëer een echt naadloze keukenlook die ook functioneel is.

Hoe een opening achter het inschuifbereik te repareren

Inhoudsopgave

Een inschuifbereik is een soort kookplaat die een elektrisch verwarmingselement gebruikt. Deze kookplaat isingebouwd in de teller, dus u kunt geen afzonderlijke eenheden voor uw kopenoven en fornuis. In tegenstelling tot andere soorten reeksen, is hetheeft geen afzuigkappen nodigomdat de warmte in een metalen doos onder het kookoppervlak zit.

Er zijneen paar verschillende soorten inschuifbereiken, elk met zijn eigen voordelen. Sommige zijn ontworpen om te passen bij uw huidige keukenstijl en kastindeling, terwijl andere een ingebouwde magnetron of een afzuigkap zonder ventilatie bieden, waardoor u gemakkelijk kunt koken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het schoonmaken van extra onderdelen.

Wanneer het inschuifbereik echter is geïnstalleerd, is er vaakeen gat erachter. Dit komt omdat de achterwand van de oven niet gelijk ligt met uw aanrecht.

Het kan ook nodig zijnvoeg een paneel bovenop je kasten toe, wat lastig kan zijn als je al gehecht bent aan je bestaande ruimte. Het wordt aanbevolen om het gat op een manier op te vullen die zowel praktisch als esthetisch is, zoals deetensresten en vuilkunnen daar vast komen te zitten of op uw tegels of muren terechtkomen.

Over het algemeen is een inschuifbereik een goede keuze voor elke keuken. Het biedt eenaanpasbaar kookoppervlakdat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Als u niet zeker weet wat de beste oplossing is voor het gat achter uw inschuifbereik, vindt u hierenkele van de handigste methoden.

1. Gebruik kalefateren

Kalk mag zijndehandigste manier om het gat op te vullen achter uw inschuifbereik. Het aanbrengen duurt slechts een paar minuten en je keuken ziet er direct aantrekkelijker uit.

Caulk is ontworpen omverbinding met een breed scala aan oppervlakken, zodat hij gemakkelijk elke opening tussen de muur en het inschuifbereik kan opvullen. Hetdroogt snelen kan desgewenst nog worden overgeschilderd, waardoor het voor veel huiseigenaren een ideale oplossing is.

Voordat u Caulk aanbrengt, eerstwas het gebied grondigmet warm water en een beetje afwasmiddel om eventueel aanwezig vet of overtollig vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat u het gebied goed afdroogt voordat u de Caulk aanbrengt.

Als het tijd is om de Caulk te gebruiken,knijp wat uit op je vingeren verspreid het over het gat dat je vult. Zorg ervoor dat u het in een gladde, gelijkmatige laag aanbrengt envermijd elk overschotdat kan eruit knijpen. Gebruik indien nodig een natte doek of veeg om overtollige Caulk te verwijderen voordat deze opdroogt.

Dit kan ookterwijl de Caulk nog nat is, maar dit zal wat extra tijd en moeite van uw kant vergen. Zodra de Caulk is opgedroogd, kunt uverf er overheenindien gewenst. Hierdoor ziet je muur er niet alleen mooier uit, maar verbergt het ook eventuele onvolkomenheden.

Wanneercorrect toegepast, Caulk is een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om het gat achter een inschuifbereik te vullen. Hiermee kunt u snel en gemakkelijkverberg de kloofzonder veel tijd of geld te besteden aan andere oplossingen.

2. Gebruik plastic slangen

Kunststof buizen kunnen een zeer efficiënte manier zijn om het gat achter het inschuifbereik op te vullen. Het isuiterst eenvoudig te positionerenomdat het flexibel is en zich aanpast aan de ruimte achter het assortiment.

Een ander voordeel van plastic slangen is dat het wordt geleverd in eengrote verscheidenheidvan diameters en lengtes, waardoor het gemakkelijk is om er een te vinden die perfect bij uw situatie past. U hoeft zich geen zorgen te maken over verspilling of te veel bestellen, aangezien u dat kuntknip eventuele overtollige slangen afnaar de exacte maat die u nodig heeft voor uw situatie.

Alles wat je nodig hebt iseen eenvoudige schaar en een meetlint: gebruik ze gewoon om uw ruimte te meten, knip de plastic buis op die lengte af en u bent klaar om te gaan. U kunt ook plastic slangen kopenin verschillende kleuren, waardoor het gemakkelijk past bij uw bestaande keuken of andere kamerinrichting.

Afhankelijk van de stijl en het ontwerp van uw inschuifassortiment, kunnen alleen kunststof slangen worden gebruiktachter het bereik zelfof uitgebreid van achter het bereik met extra slangen indien gewenst. Het is ook heeleenvoudig te verwijderenals u uw assortiment wilt updaten of wijzigen, hoeft u zich dus geen zorgen te maken over een permanente installatie.

3. Gebruik kant-en-klare gap fillers

Wist je dat er warenpremade gap fillers speciaal voor de gapachter het inschuifbereik? Deze spleetvullers zijn eenvoudig stroken materiaal die kunnen worden ingekortpassen in de kloofachter het inschuifbereik.

De kant-en-klare spleetvullers voor de keukenkomen in verschillende maten en diktes, dus je hebt verschillende opties bij het kiezen van een opvulstrook. Ze zijn meestal gemaakt vanplastic, vinyl, siliconen of roestvrij staal, en ze zijn meestal T-vormig, met aan het ene uiteinde een lip die in de opening past en het andere uiteinde op het aanrecht rust.

Sommige kant-en-klare gap fillers worden ook meegeleverdzelfklevende strips, zodat je ze eenvoudig aan de muur achter je inschuifassortiment bevestigt. Om deze te installerenkant-en-klare gap fillers, meet de ruimte tussen uw inschuifbereik en de muur erachter en beslis welk type kant-en-klare spleetvuller u nodig heeft.

Knip daarna de vulstrip gewoon op maat enplak het op zijn plaatsofwel met een plakstrip of met een beetje lijm voor extra zekerheid.

Hoewel kant-en-klare spleetvullers vaak specifiek worden gebruikt voor het installeren van apparaten zoals inschuifbereiken, zijn ze ook geweldig voorde ruimte vullenachter keukenkasten, badkamerwastafels, wandtoiletten, ingebouwde boekenplanken, eninbouwverlichtingsarmaturen.​

4. Achterwand

De backsplash is de coating die de opening tussen een aanrechtblad en keukenmuren bedekt. Het heeft meestal een horizontaal oppervlak,vergelijkbaar met behangof verf, maar met verschillende texturen, kleuren en patronen.

De meeste backsplashes hebben eensimpel ontwerp, maar andere, meer complexe kunnen worden geïnstalleerd, zoals mozaïeken of handbeschilderde tegels.

Er kan een backsplash worden geïnstalleerdaan de muur achter een fornuis, spoelbak of kookeiland. Het type coating dat u kiest, hangt af van verschillende factoren, zoals of er water opspat, of het gemakkelijk schoon te maken is, hoeveel onderhoud het vereist en natuurlijk de stijl.

Een backsplash wordt geïnstalleerd door een dunne laag lijmmortel of mastiek op het muuroppervlak aan te brengen en vervolgensde backsplash op zijn plaats drukken.

Daarna is het meestal belangrijk omdicht de randen afmet Caulk of een ander type kit rond het aanrecht en de vloer. De volgende stap is het voegen tussen tegels om ervoor te zorgen dat ze stevig zijn geïnstalleerd.

Terwijl backsplashes meestal zijngeïnstalleerd opbescherm de muur tegen water en vet, ze kunnen ook esthetische doeleinden hebben.

Een mooie achterwand kan uw keuken een extra dimensie gevenunieke uitstraling, vooral als het is gemaakt van mozaïektegels of handbeschilderde panelen. Backsplashes zijn er in veel verschillende materialen, waaronder glas, metaal en tegels.

2.1/5 - (25 stemmen)

Adriaan Simmons(Gediplomeerd apparaatreparatie-expert)

Adrian is een ISCET-gelicentieerde professional die het National Appliance Service Technician Certification Exam heeft voltooid en de expertise heeft om elk apparaat te diagnosticeren en te repareren. Hij is goed thuis in de nieuwste technologieën en technieken en is altijd op de hoogte van de nieuwste industriestandaarden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated: 04/09/2023

Views: 5573

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.