[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (2023)

Inhoud

 • Wat is het foutbericht "Minecraft Connection Timed Out: No Further Information"?
 • Wat veroorzaakt het probleem met de time-out van de Minecraft-verbinding?
 • Basisstappen voor probleemoplossing voor Time-outfout bij Minecraft-verbinding
  • Oplossing 1: controleer uw internetverbinding
  • Oplossing 2: controleer de Minecraft-serverstatus
  • Oplossing 3: probeer verbinding te maken met een andere Minecraft-server
  • Oplossing 4: start uw computer opnieuw op
  • Oplossing 5: controleer uw Minecraft-versie
 • Geavanceerde oplossingen om de fout 'Time-out verbinding: geen verdere informatie' in Minecraft op te lossen
  • Oplossing 1: zet Minecraft op de witte lijst in uw firewall
  • Oplossing 2: reset de netwerkconfiguraties
  • Oplossing 3: schakel uw antivirus tijdelijk uit
  • Oplossing 4: schakel de netwerkdetectiefunctie in
  • Oplossing 5: werk het netwerkstuurprogramma bij
 • Hoe te voorkomen dat de verbinding een time-out krijgt Minecraft-fout
 • Java Net Connectexception Verbinding geweigerd Minecraft
  • Mogelijke redenen voor de fout
  • Hoe Minecraft Java Net Connect-uitzondering te repareren
 • Hoe om te gaan met andere Minecraft-fouten
 • Conclusie
 • FAQ
  • Waarom verlies ik steeds de verbinding met de Minecraft-server?
  • Waarom kan ik niet deelnemen aan de Minecraft World van mijn vriend?
  • Waarom kan ik geen verbinding maken met een Minecraft-server?
  • Hoe een Minecraft-server te hosten zonder poort doorsturen?

[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (1)


Minecraft is een populaire videogame die nu ongeveer tien jaar bestaat. Met deze game kun je verschillende werelden verkennen en zo een unieke game-ervaring bieden. Veel Minecraft-spelers hebben onlangs echter geklaagd over het krijgen van verschillende fouten, zoals de "time-out verbinding: geen verdere informatie", "minecraft lan-verbinding time-out", "verbinding weigerde geen verdere informatie“, en zelfs “minecraft java net connect-uitzondering“. Deze fouten zorgen ervoor dat je de game niet online met vrienden kunt spelen, wat voor de meeste liefhebbers van multiplayer nogal teleurstellend kan zijn.

Maak je geen zorgen als je hetzelfde probleem hebt meegemaakt. We staan ​​achter je. In het artikel van vandaag worden de beste manieren besproken om deze fouten in Windows op te lossen. Lees verder.

Wat is het foutbericht "Minecraft Connection Timed Out: No Further Information"?

Het Minecraft-bericht "Time-out bij verbinding: geen verdere informatie", of soms een "minecraft server time-out' bericht, is een veelvoorkomend probleem dat spelers kunnen tegenkomen wanneer ze proberen verbinding te maken met een server.

Deze foutmelding geeft aan dat de verbinding van de speler met de server is verlopen. Het betekent dat de server binnen een bepaalde tijd geen reactie van de computer van de speler heeft ontvangen. Wanneer de "minecraft is verlopenAls er een fout optreedt, ziet de speler meestal een foutmelding op zijn scherm. Afhankelijk van de omstandigheden kan de speler automatisch worden losgekoppeld van de server of helemaal niet in staat zijn om verbinding te maken met de server.

Als een probleem de foutmelding met de internetverbinding van de speler veroorzaakt, kan het herstarten van de router of modem helpen om het probleem op te lossen. Als het wordt veroorzaakt door een firewall of antivirussoftware die de verbinding blokkeert, moet u mogelijk hun instellingen aanpassen of Minecraft toevoegen aan de lijst met uitzonderingen. Maar als serverproblemen de fout veroorzaken, moet de speler mogelijk wachten tot de server is gerepareerd. In sommige gevallen hebben spelers ook een “lan-verbinding time-out minecraft”-fout, die vaak met dezelfde methoden kan worden opgelost.

Door de stappen in dit artikel te volgen, kunt u de foutmelding diagnosticeren en oplossen en genieten van het spelen van het spel met anderen op servers.

Lees ook:Hoe speel je Minecraft offline in Windows 10/11?

Wat veroorzaakt het probleem met de time-out van de Minecraft-verbinding?

Het Minecraft Connection Timed Out-probleem, dat zich kan manifesteren als een "time-out van de minecraft-server" of een "time-out van de verbinding minecraft lan", kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

 • Zwakke of onstabiele internetverbinding:

Een zwakke of onstabiele internetverbinding kan de fout "time-out verbinding" in Minecraft veroorzaken. Als je internetverbinding niet sterk genoeg is om de game te ondersteunen, kun je last krijgen van latentie of wegvallende pakketten, waardoor er een time-out van de verbinding kan optreden.

 • Problemen met de server:

Soms kan de Minecraft-server waarmee u verbinding probeert te maken problemen ondervinden. Als de server niet beschikbaar is of onderhoud ondergaat, kunt u er geen verbinding mee maken en krijgt u mogelijk de foutmelding.

 • Verouderde Minecraft-versies:

Als u een verouderde versie van Minecraft gebruikt, kunt u verbindingsproblemen ondervinden wanneer u probeert verbinding te maken met een server. Servers hebben mogelijk een specifieke versie van de game nodig en als u een incompatibele versie gebruikt, ontvangt u mogelijk de Minecraft-foutmelding Time-out van de verbinding.

 • Firewall- of antivirussoftware:

De firewall of antivirussoftware op uw computer kan uw verbinding met de Minecraft-server blokkeren, waardoor de time-out van de Minecraft-serverfout wordt veroorzaakt. Dit kan met name het geval zijn als u onlangs nieuwe antivirussoftware hebt geïnstalleerd of uw firewall-instellingen hebt bijgewerkt.

 • Routerconfiguratie:

Als uw router niet correct is geconfigureerd, kan deze uw verbinding met de Minecraft-server blokkeren. Dit kan gebeuren als uw router specifieke poorten blokkeert of als de firmware van uw router verouderd is.

 • Andere technische problemen:

Andere technische problemen, zoals conflicterende software- of hardwareproblemen, kunnen de fout van Minecraft veroorzaken. Als de netwerkkaart van uw computer bijvoorbeeld niet goed functioneert, kunt u verbindingsproblemen ondervinden wanneer u verbinding maakt met een server.

Als u de oorzaak van het probleem begrijpt, kunt u het probleem beter oplossen en oplossen, zodat u weer Minecraft met uw vrienden kunt spelen.

Basisstappen voor probleemoplossing voor Time-outfout bij Minecraft-verbinding

Voordat u iets drastisch doet, zijn hier enkele stappen die u eerst moet proberen wanneer u deze fout tegenkomt:

Oplossing 1: controleer uw internetverbinding

De eerste stap bij het oplossen van een time-outfout bij een Minecraft-serververbinding is het controleren van uw internetverbinding. Zorg ervoor dat je internetverbinding stabiel en robuust is. Als uw internetverbinding zwak of onderbroken is, kunt u deze fout ervaren. Probeer uw router of modem opnieuw op te starten om te zien of dat het probleem verhelpt.

Verwant:Boost internet op uw pc: tips om uw internetverbinding te versnellen

Oplossing 2: controleer de Minecraft-serverstatus

[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (2)Als je de Minecraft LAN-verbinding time-out-fout ervaart, is de Minecraft-server die je probeert aan te sluiten mogelijk niet beschikbaar. Controleer de serverstatus online om te zien of er problemen zijn. U kunt websites gebruiken zoalsDownDetectorofIsItDownRightNowom de serverstatus te controleren.

Oplossing 3: probeer verbinding te maken met een andere Minecraft-server

Als de server waarmee u verbinding probeert te maken niet beschikbaar is of problemen ondervindt, probeert u verbinding te maken met een andere server om te zien of het probleem zich blijft voordoen. Als je zonder problemen lid kunt worden van een andere server, ligt het probleem waarschijnlijk bij de server die je in eerste instantie probeerde binnen te komen.

Oplossing 4: start uw computer opnieuw op

Het opnieuw opstarten van uw computer kan helpen bij het oplossen van de time-outfout in Minecraft. Door uw computer opnieuw op te starten, kunt u allecache of tijdelijke bestanden het probleem veroorzaken.

Oplossing 5: controleer uw Minecraft-versie

[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (3)

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Minecraft gebruikt. Oudere gameversies zijn mogelijk niet compatibel met specifieke servers, waardoor een time-outfout bij de verbinding kan ontstaan.Kijk op de Minecraft-websiteom er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie van het spel gebruikt.

De time-outfout van de Minecraft-serververbinding kan frustrerend zijn, maar er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen. Als de bovenstaande oplossingen niet hebben geholpen, bekijk dan de meer geavanceerde oplossingen hieronder.

Geavanceerde oplossingen om de fout 'Time-out verbinding: geen verdere informatie' in Minecraft op te lossen

Als de bovenstaande oplossingen de fout "Time-out verbinding" niet konden oplossen, bekijk dan andere onderstaande oplossingen.

Oplossing 1: zet Minecraft op de witte lijst in uw firewall

De Windows Defender en andere antivirus-apps scannen uw computer regelmatig op malwarebedreigingen en blokkeren alles wat ze verdacht achten. Soms kunnen deze apps echter legitieme programma's blokkeren, waardoor ze niet goed werken. Door Minecraft in uw firewall op de witte lijst te plaatsen, kunt u problemen voorkomen die de Minecraft-fout op uw pc kunnen veroorzaken.

Gebruik deze beknopte handleiding:

 1. druk de"Windows-logotoets + R"combinatie om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 2. Typ in"controle"(zonder aanhalingstekens) en klik vervolgens op deOKknop. Dit opent deControlepaneel.
 3. Ga naar de"Bekijken door"vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van het venster en kies"Grote iconen".
 4. SelecteerWindows Defender-firewall.
 5. Klik op de"Sta een app of functie toe via Windows Defender Firewall"link aan de linkerkant van het venster.[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (4)
 6. Klik op de"Instellingen veranderen"knop onder"Toestaan ​​dat apps communiceren via Windows Defender Firewall".
 7. Zoek Minecraft in de lijst en selecteer hetPrivé en openbare selectievakjes.
 8. KlikOK.
 9. Controleer nu of de fout van uw computer is verwijderd.

Oplossing 2: reset de netwerkconfiguraties

U kunt de foutmelding "Time-out verbinding: geen verdere informatie" tegenkomen als uw IP-adres is geblokkeerd door Minecraft-servers. Gelukkig kunt u dit probleem oplossen door de netwerkconfiguraties van uw machine te resetten en een nieuw IP-adres te verkrijgen.

Hier is hoe dit werkt:

 1. druk de"Windows + S"sneltoets om de zoekbalk van Windows te openen.
 2. Typ in "commando” (geen aanhalingstekens) en klik vervolgens met de rechtermuisknop op het zoekresultaat van de opdrachtprompt.
 3. Kies "Als administrator uitvoeren" en klik vervolgens op"Ja"wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt.
 4. Wanneer het verhoogde opdrachtpromptvenster wordt geopend, voert u de volgende opdrachten één voor één uit. Zorg ervoor dat u op Enter op uw toetsenbord drukt nadat u een opdracht hebt ingevoerd.
  iPConfig /release
  iPConfig /flushdns
  iPConfig /vernieuwen
  netsh int ip
  netsh int ip ingesteld dns
  netsh winsock-reset
 5. Nadat u alle opdrachten hebt uitgevoerd, sluit u het CMD-venster.
 6. Start uw pc opnieuw op en controleer of de fout opnieuw verschijnt.

[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (5)Oplossing 3: schakel uw antivirus tijdelijk uit

Soms kan uw antivirus een beetje overbezorgd zijn, waardoor sommige programma's niet volledig op uw apparaat kunnen worden uitgevoerd. Als u Minecraft op uw antivirus op de witte lijst hebt gezet en nog steeds problemen ondervindt, kan het helpen om deze methode toe te passen. Dit kan met name handig zijn als u het foutbericht 'verbinding geweigerd geen verdere informatie' ontvangt. Om dit probleem op te lossen, kunt u proberen uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen wanneer u Minecraft speelt.

Volg hiervoor deze stappen:

 1. druk de"Win + ik"toetsencombinatie om de app Instellingen te openen.
 2. Ga naarBijwerken en beveiliging.
 3. Selecteer Windows-beveiliging in het linkermenuvenster.
 4. Ga naar de"Beschermde gebieden"gedeelte en kies"Bescherming tegen virussen en bedreigingen".
 5. Klik op de"Instellingen beheren"koppeling onder"Bescherming tegen virussen en bedreigingen".
 6. Schakel de schakelknop uit voor"Realtime bescherming".
 7. Controleer nu of de fout "Time-out verbinding" is verholpen.

[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (6)

Als u een antivirus-app van derden heeft, zorg er dan voor dat u deze ook uitschakelt voor betere resultaten. Dit kan vooral nuttig zijn als u last heeft van een "minecraft lan-verbinding time-out" fout. Beter nog, zoek naar een professioneel antivirusprogramma dat andere geïnstalleerde apps niet onderbreekt. Een goed voorbeeld isAuslogics anti-malware. Deze tool scant uw pc automatisch op kwaadwillende entiteiten en elimineert deze onmiddellijk. Dit zorgt voor een consistente bescherming tegen stiekeme virussen. Bovendien heeft dit programma geen invloed op de prestaties van andere applicaties. Daarom hoef je de bescherming niet uit te schakelen tijdens het spelen van Minecraft, omdat je computer dan weerloos kan worden.

Oplossing 4: schakel de netwerkdetectiefunctie in

Defunctie voor netwerkdetectiestelt andere computers meestal in staat om gemakkelijk uw servers te vinden en er verbinding mee te maken. Dit kan erg handig zijn bij het online spelen van Minecraft met vrienden, aangezien je op dezelfde server moet zijn. Daarom zou het inschakelen ervan de kans op verbindingsproblemen verkleinen.

Deze gids legt het uithoe u de netwerkdetectiefunctie op uw Windows-pc kunt inschakelen:

 1. Ga naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klik met de rechtermuisknop op het Wi-Fi- of Ethernet-pictogram.
 2. Kiezen"Open netwerk- en internetinstellingen".
 3. Selecteer"Netwerkcentrum"onder de"Geavanceerde netwerkinstellingen"sectie.
 4. Klik op de"Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen"link aan de linkerkant van het venster.
 5. Vouw de"Privaat"door op de vervolgkeuzepijl ernaast te klikken. Kies dan"Netwerkdetectie inschakelen".[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (7)
 6. Doe hetzelfde voor“Gast of publiek”.
 7. Klik dan op de"Wijzigingen opslaan"knop om het proces te voltooien.
 8. Controleer nu of het probleem is opgelost.

Oplossing 5: werk het netwerkstuurprogramma bij

Soms, bij netwerkproblemen, denetwerkstuurprogramma is meestal de boosdoener. Dit komt omdat dit stuurprogramma ervoor zorgt dat alle netwerkgerelateerde functies soepel op uw computer werken. Als dit stuurprogramma ontbreekt, verouderd of beschadigd is, ziet u daarom waarschijnlijk fouten zoals de foutmelding "Time-out verbinding".

Hier is hoe het te updaten:

 1. druk de"Windows-logotoets + S"combinatie om het zoekvak te openen.
 2. Typ in "apparaat” (zonder aanhalingstekens) en selecteer vervolgens het zoekresultaat van Apparaatbeheer.
 3. Blader in het nieuwe venster om het te vinden"Netwerkadapters"sectie. Dubbelklik er vervolgens op om het uit te vouwen.
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op uw netwerkstuurprogramma en kies"Stuurprogramma bijwerken".
 5. Selecteer“Automatisch zoeken naar chauffeurs”.[OPGELOST] Hoe de Minecraft Connection Timed Out-fout op te lossen (8)
 6. Wacht vervolgens tot het stuurprogramma automatisch op uw pc wordt geïnstalleerd.
 7. Start de machine opnieuw op zodra het proces is voltooid.
 8. De fout zou nu niet moeten verschijnen.

Lees ook:[GEMAKKELIJKE HANDLEIDING] Hoe apparaatstuurprogramma's bijwerken op een Windows 10-pc?

Hoe te voorkomen dat de verbinding een time-out krijgt Minecraft-fout

Om te voorkomen dat de Minecraft-fout een time-out van de server krijgt, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen:

 • Routerinstellingen configureren:

Zorg ervoor dat uw router correct is geconfigureerd en dat de poorten van Minecraft open zijn. U kunt dit doen door toegang te krijgen tot de instellingen van uw router en deze te configureren om verkeer voor Minecraft toe te staan.

 • Verwijder conflicterende software:

Soms kan andere software op uw computer conflicteren met Minecraft en verbindingsproblemen veroorzaken. Probeer conflicterende software te verwijderen om te zien of dit het probleem oplost.

 • Upgrade uw hardware:

Als u een oudere computer of netwerkkaart heeft, kan deze mogelijk niet voldoen aan de eisen van Minecraft. Overweeg om uw hardware te upgraden om de connectiviteit te verbeteren en fouten te voorkomen.

Verwant:Upgrade GPU op laptop: alles wat u moet weten

Door deze stappen te volgen, kunt u de foutmelding "Time-out verbinding: geen verdere informatie" van Minecraft voorkomen en genieten van een ononderbroken gameplay met uw vrienden.

Java Net Connectexception Verbinding geweigerd Minecraft

Stuitend op eenjava net connectexception verbinding geweigerd minecraftfout? Maak je geen zorgen. Deze wegversperring duikt meestal op wanneer je probeert naar een Minecraft-server te springen, maar er zit iets in de weg. Laten we de veelvoorkomende boosdoeners opsplitsen en uitzoeken hoe we ermee kunnen omgaan.

Mogelijke redenen voor de fout

Ten eerste zou de Minecraft-server een pauze kunnen nemen. Dit kan te wijten zijn aan een geplande afstelling of een plotselinge crash.

Als je het dubbel hebt gecontroleerd en de server wakker is, ligt het probleem mogelijk aan jouw kant. Het kan zo simpel zijn als een typefout in het adres van de server, wat eigenlijk de online locatie is. Door ervoor te zorgen dat u het juiste adres heeft, kunt u deze fout uitsluiten.

Wat ook roet in het eten kan gooien, is overijverige antivirussoftware of firewall. Deze jongens kunnen soms de internettoegang van Minecraft blokkeren en interpreteren als een potentiële bedreiging.

Als uw antivirus niet de boosdoener is achter deminecraft java net connect-uitzondering, overweeg om naar uw lokale netwerk te kijken. Problemen met uw router, modem of zelfs internetprovider kunnen deze hindernis veroorzaken.

Soms is de server zelf niet klaar om u te ontvangen. Problemen met de instellingen van de server, zoals een strikte firewall, kunnen de deur naar je Minecraft-sessie sluiten.

Hoe Minecraft Java Net Connect-uitzondering te repareren

Dus, hoe pakken we het probleem aan? Begin met te controleren of de server online is. U kunt deze informatie meestal vinden op de website of in de communitychatroom.

Controleer vervolgens het adres van de server. Het is van cruciaal belang om het IP-adres en de juiste poort te hebben, dus zorg ervoor dat u over de juiste informatie beschikt.

Als deminecraft java net connect-uitzonderingaanhoudt, probeer dan even je firewall of antivirus uit te schakelen. Als je hiermee verbinding kunt maken, vergeet dan niet om de instellingen aan te passen om Minecraft door te laten.

Een goede oude herstart kan lokale netwerkproblemen oplossen, dus probeer uw router of modem opnieuw op te starten.

Als niets anders werkt, neem dan contact op met de beheerder van de server. Ze kunnen misschien helpen als het probleem aan hun kant ligt. En zo ben je weer op het goede spoor om je Minecraft-avonturen te hervatten!

Hoe om te gaan met andere Minecraft-fouten

 1. Volg de instructies als je de OpenGL-fout tegenkomt tijdens het spelen van Minecraftin deze gids.
 2. Als je de"Minecraft Realms kon de opgegeven naam niet uitnodigen"probleem bij het uitnodigen van andere gamers, lees dit artikel voor de oplossingen.
 3. Als u problemen ondervindt bij het bijwerken van de Minecraft Native Launcher, vindt u hier dereparatiesje zou moeten volgen.
 4. Als je Minecraft offline wilt spelen, is dit het gevalwat je kunt doen.

Conclusie

Een stabiele internetverbinding is cruciaal voor een soepele en ononderbroken Minecraft-gameplay-ervaring. Het spel vereist een constante verbinding met de server om correct te kunnen functioneren. Elke onderbreking of vertraging in de verbinding kan problemen veroorzaken zoals het foutbericht 'Time-out verbinding', vertraging, verbroken verbindingen en andere Minecraft-fouten.

We hopen dat u nu begrijpt hoe u de time-out van de Minecraft-serververbinding in Windows kunt oplossen. Als je verschillende methoden hebt gebruikt om deze fout van je computer te verwijderen, deel deze dan hieronder.

Als u aanhoudende problemen ondervindt met Minecraft, zoals een time-out van de minecraft-server, ondanks het nemen van maatregelen om deze te voorkomen, is het essentieel om verdere hulp te zoeken. Aanhoudende problemen kunnen frustrerend zijn en leiden tot een verminderde game-ervaring, waardoor het moeilijk wordt om optimaal van het spel te genieten.

Hoewel er online veel bronnen beschikbaar zijn om veelvoorkomende Minecraft-problemen op te lossen, zoals een verbindingstime-out in minecraft lan, kan de oorzaak van het probleem soms een uitdaging zijn om te diagnosticeren. In deze gevallen kan het nuttig zijn om verdere hulp te zoeken bij het technische ondersteuningsteam van Minecraft of een goed geïnformeerde community.

FAQ

Waarom verlies ik steeds de verbinding met de Minecraft-server?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de verbinding met een Minecraft-server wordt verbroken. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn een onstabiele internetverbinding, serverproblemen of problemen met uw netwerkconfiguratie. Om dit op te lossen, zorg je voor een stabiele internetverbinding, controleer je de serverstatus en overweeg je de netwerkconfiguratie opnieuw in te stellen indien nodig.

Waarom kan ik niet deelnemen aan de Minecraft World van mijn vriend?

Als je geen lid kunt worden van de Minecraft-wereld van je vriend, kan dit door verschillende factoren komen. Zorg ervoor dat zowel jij als je vriend dezelfde Minecraft-versie gebruiken. Controleer bovendien of de server op de witte lijst staat en of u op de witte lijst staat. Zorg ervoor dat een firewall of antivirussoftware de verbinding niet blokkeert. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met je vriend voor hulp of vraag advies aan de Minecraft-community.

Waarom kan ik geen verbinding maken met een Minecraft-server?

Als je te maken hebt met een time-out van een minecraft-server, zijn er een paar mogelijke redenen. Controleer eerst of u het juiste serveradres en poortnummer hebt. Controleer uw internetverbinding en zorg ervoor dat er geen netwerkproblemen zijn. Bovendien kunnen firewall- of antivirusinstellingen de verbinding blokkeren.

Schakel eventuele VPN- of proxyverbindingen uit die kunnen storen. Als al het andere niet lukt, neem dan contact op met de serverbeheerder of zoek hulp bij de Minecraft-community.

Hoe een Minecraft-server te hosten zonder poort doorsturen?

Het hosten van een Minecraft-server zonder port forwarding is mogelijk door gebruik te maken van virtual private server (VPS)-hosting of door gebruik te maken van een externe hostingservice. Met VPS-hosting kunt u een server opzetten zonder port forwarding, aangezien de provider de netwerkconfiguratie voor zijn rekening neemt. Hostingservices van derden bieden een vergelijkbare oplossing waarbij de serverconfiguratie wordt vereenvoudigd, waardoor port forwarding niet meer nodig is. Deze opties bieden toegankelijke manieren om een ​​server te hosten zonder ingewikkelde port forwarding-problemen.

FAQs

Why is Minecraft unable to connect timed out? ›

The connection timed-out error on the Minecraft server is often the result of improper internet configuration. The servers created online require your PC to be configured properly to connect.

How do I fix connection timeout? ›

How to Fix the ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Error
 1. Check Your Internet Connection.
 2. Disable Any Proxy Server Settings or VPN.
 3. Clear Browsing Data.
 4. Change the DNS Servers.
 5. Flush DNS and Renew IP Address.
 6. Temporarily Disable Firewall or Your Antivirus Software.
 7. Check the Hosts File.
 8. Update Your Computer's Network Adapter Drivers.
Jul 24, 2023

What does operation timed out mean Minecraft? ›

While the timed out error is generally associated with a bad connection from the player to the server, it can also be a configuration issue. Running into this error can be especially troublesome as new players who would like to join the server will be unable to join unless the issues are resolved.

Why is my Minecraft stuck on connecting? ›

Unstable or incompatible network connection with the server or other players. VPN or firewall blocking Minecraft's network traffic or ports. The server being down or outdated, or your game version requiring an update. Issues with your Microsoft account or Xbox Live service.

Why is my connection timeout? ›

The error connection timed out means that your browser could not establish a connection to the website's server in time. The problem may be your internet connection, website server, browser, or firewall settings. Generally, a browser needs about 30 seconds to reach a website's server.

Why is Minecraft unable to connect? ›

If you're struggling to connect to a Minecraft: Bedrock Edition server, there are a few things you can try: Restart your device. If you're on a wired connection, try connecting with a wireless connection or vice versa. Try connecting with another network connection if possible.

How do I fix Minecraft timed out? ›

If you're dealing with a minecraft server timing out, there are a few possible reasons. Firstly, verify that you have the correct server address and port number. Check your internet connection and ensure that there are no network issues. Additionally, firewall or antivirus settings might be blocking the connection.

Why is my connection timed out unable to connect to world Minecraft bedrock? ›

If you're struggling to connect to a Minecraft: Bedrock Edition server, there are a few things you can try: Restart your device. If you're on a wired connection, try connecting with a wireless connection or vice versa. Try connecting with another network connection if possible.

How do I stop my connection from disconnecting? ›

 1. Update your network adapter drivers. ...
 2. Reset your computer's network settings. ...
 3. Try your computer's built-in network troubleshooter. ...
 4. Make sure your modem and router have the latest firmware. ...
 5. Check your router log.
Feb 14, 2023

Why is LAN not working Minecraft? ›

The computers or devices aren't connected in the same network. Antivirus software is disrupting the LAN connection. A firewall under a certain configuration can prevent a LAN from connecting. Some routers have security measures to prevent devices on the network connecting with each other.

How do I let Minecraft through my firewall? ›

Click “Windows Security” on the left-hand side of the window. Under the “Protection areas” list, click “Firewall & network protection.” This should open a new window. Below the main options that have icons, you'll find a list of options that don't have accompanying icons. Click “Allow an app through firewall.”

How do I improve my Minecraft server connection? ›

Improve Your Connection to Minecraft Servers
 1. Play on a different server. ...
 2. Use a wired connection. ...
 3. Boost your signal strength. ...
 4. Connect using Intel® Killer™ Wi-Fi 6. ...
 5. Close open apps. ...
 6. Close background apps. ...
 7. Reduce network traffic. ...
 8. Update your router's firmware.

Why can't I connect to a multiplayer game? ›

This could be due to a problem with your router, modem, or internet service provider (ISP). 2. Firewall settings: Your firewall may be blocking access to the game servers. Check your firewall settings to ensure that the game is allowed through.

Why can't I connect to server? ›

Weak signals, network side glitches, cache flaws, SIM difficulties, third-party application issues, improper network settings, network outages, and software defects are the most common causes of the error. These are the possible causes of the 'couldn't open a connection to server' issue.

Why can't I connect to a LAN world in Minecraft Java? ›

The computers or devices aren't connected in the same network. Antivirus software is disrupting the LAN connection. A firewall under a certain configuration can prevent a LAN from connecting. Some routers have security measures to prevent devices on the network connecting with each other.

How do I allow Minecraft through my firewall? ›

Select Start, search for and select Windows Defender Firewall. Select Allow an app or feature through Windows Defender Firewall. Select Change Settings. Under Allow apps to communicate through Windows Defender Firewall, check the box next to Minecraft.

What to do if Minecraft LAN doesn t work? ›

On This Page :
 1. About Minecraft LAN Not Working Issue.
 2. Fix 1. Make Sure that Every Computer Is Connected to the Same Network.
 3. Fix 2. Check If Minecraft Is Blocked by Windows Firewall.
 4. Fix 3. ...
 5. Fix 4. ...
 6. Fix 5: Temporarily Disable Your Antivirus Software.
 7. Fix 6: Turn off AP Isolation.
 8. Fix 7: Update Your Network Drivers.
Jan 5, 2023

Why does it say connection refused in Minecraft? ›

The most common issue that results in the error is when the server is offline, as this would prevent any connection. Ensuring it's online and fully loaded will likely fix the majority of cases.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated: 19/12/2023

Views: 6251

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.