We hebben 19 roestvrijstalen koekenpannen getest en dit zijn de 5 beste keuzes voor uw keuken (2023)

Roestvrijstalen kookgerei biedt zowel schoonheid als kracht aan uw keuken. Ze geven veel glans aan je kookplaat, maar wat nog belangrijker is, ze zijn zeer duurzaam en kunnen zo ongeveer alles koken. Hoewel er verschillende stijlen zijn om uit te kiezen, is een koekenpan een van de beste stukken om in je verzameling op te nemen.

"Een roestvrijstalen koekenpan van hoge kwaliteit zal snel en gelijkmatig opwarmen", zegt chef-kok Ryan Caldwell, chef-kok voor MAD Hospitality-concepten The Dining Room, Hart & Crown Tavern, MAD Taco en anderen in Madison, Georgia. "Het houdt de warmte ook goed vast, wat belangrijk is."

Met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om de beste roestvrijstalen koekenpan voor uw keuken te kiezen. Chef Caldwell raadt u aan rekening te houden met uw kookvoorkeuren en hoe vaak u van plan bent uw nieuwe koekenpan te gebruiken.

"Voor elk kookgerei is het belangrijk hoe het in je hand ligt en hoe comfortabel het is", zegt hij. "Vergeet niet dat je een pan koopt in de hoop dat je er jarenlang plezier van zult hebben."

Om u te helpen de beste roestvrijstalen koekenpannen te vinden, hebben we 19 van de meest populaire op de markt verkrijgbare koekenpannen getest in ons testlaboratorium in Birmingham, Alabama. We hebben elke keuze beoordeeld op ontwerp, verwarmingsvermogen, schoonmaakgemak en algehele waarde. We hebben ook verschillende recepten op elke pan gekookt om hun prestaties verder te evalueren.

Beste algemeen

Gemaakt in kookgerei 10-inch roestvrij beklede koekenpan

5

We hebben 19 roestvrijstalen koekenpannen getest en dit zijn de 5 beste keuzes voor uw keuken (1)

Onze beoordelingen

 • Ontwerp

  5/5

 • Duurzaamheid

  5/5

 • Gemakkelijk te reinigen

  5/5

 • Verwarmingsvermogen

  5/5

Waarom je het zou moeten krijgen

 • Het is vrij licht van gewicht en heeft een licht afgeronde grip waardoor het comfortabel vast te houden is.

Onthoud

 • De 5-laagse constructie heeft meer tijd nodig om op te warmen.

Of u nu nieuw bent in het koken met roestvrij staal of wilt toevoegenuw verzameling kookgerei, je kunt niet fout gaan met deze Made In koekenpan. Het heeft een ergonomisch ontwerp en voelt vrij licht aan, wat goed is voor die thuiskoks die de kunst van het omdraaien of roeren van de pan met slechts één hand oefenen. Bovendien is het handvat licht afgerond en biedt het een comfortabele grip.

De zijkanten lopen mooi schuin af om gemakkelijk gieten en omdraaien mogelijk te maken, maar dit gaat niet ten koste van het kookoppervlak van de pan. Deze pan is echter een 5-laags model, dus het zal wat extra tijd kosten om op te warmen. We merkten dit tijdens het dichtschroeien van de kip - hij was licht aan de eerste kant, daarna was hij perfect bruin en zelfs een beetje krokant aan de andere kant toen we hem omdraaiden. De beurre blanc kwam vrij goed samen zonder scheiding, en de gebogen randen hadden een lip die het inderdaad gemakkelijker maakte om uit te schenken.

We hebben wel een shake van Bar Keeper's friend gebruikt om de pan schoon te maken, maar er was geen echte moeite voor nodig, afgezien van een zachte scrub met water en zeep. Het overleefde de valtest met slechts een kras en we waren blij om te zien dat er geen kromtrekken of verkleuringen waren na de stresstest.

Tijdens het testen hebben we de 10-inch plectrum uitgeprobeerd, maar er is ook een 8-inch en 12-inch optie als je een andere maat nodig hebt. Zolang je eraan denkt om de pan eerst goed te laten opwarmen - een goede techniek voor alle roestvrijstalen kookgerei - is dit de beste roestvrijstalen koekenpan om toe te voegen aan je keuken.

Prijs op het moment van publicatie: $ 109

Productdetails: Totale diameter:10,5 inch |Diameter kookoppervlak:7,5 inch |Gewicht:1,75 pond |Ovenveilige temperatuur:tot 800°F

Waarom je het zou moeten krijgen

 • Het ruime kookoppervlak verdeelt de warmte gelijkmatig.

Onthoud

 • Deze is gemakkelijk te deuken en te beschadigen, dus je moet er voorzichtig mee zijn.

Als u nieuw bent in het gebruik van roestvrijstalen koekenpannen of gewoon niet te veel wilt investeren, is deze Cuisinart-keuze de beste optie om te overwegen. De koekenpan is goedkoper dan andere opties en biedt veel kookoppervlak.

Tijdens het testen hebben we opgemerkt dat het handvat van deze koekenpan licht is, maar dat de pan zwaar aan de voorkant is en een beetje onevenwichtig, dus het kan even wennen zijn als je het leuk vindt om met slechts één hand om te draaien of te roeren.

De wanden zijn steil gebogen met een lip voor gemakkelijk gieten en omdraaien, maar dit gaat niet ten koste van het kookoppervlak. We waren aangenaam verrast om te zien dat er in deze pan genoeg ruimte is om twee porties eiwit tegelijk dicht te schroeien. Toch is het belangrijk om de pan niet te vol te zetten als je wilt dat de dingen gelijkmatig bruin worden.

We ontdekten dat de kip goed bruin was zonder de olie te verbranden, dankzij een gelijkmatige warmteverdeling, hoewel er wat paneermeel bleef zitten. De beurre blanc brandde een beetje aan de randen vanwege het ontwerp met randen, dus houd daar rekening mee als je van plan bent om veel in te korten met deze pan.

Als het op deze keuze aankomt, is het niet de beste roestvrijstalen koekenpan als u op zoek bent naar een zeer duurzame optie of een die u van plan bent vrij vaak te gebruiken. Deze koekenpan kwam behoorlijk beschadigd uit de thermische schok- en valtests - er waren zichtbare deuken na de valtest en veel kromtrekken tijdens de schoktest.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Productdetails: Totale diameter:10,8 inch |Diameter kookoppervlak:Niet vermeld |Gewicht:1,85 pond |Ovenveilige temperatuur:tot 550°F

Beste uitspatting

Volledig bekleed 10-inch D3 roestvrij 3-laags gebonden kookgerei

5

We hebben 19 roestvrijstalen koekenpannen getest en dit zijn de 5 beste keuzes voor uw keuken (3)

Onze beoordelingen

 • Ontwerp

  5/5

 • Duurzaamheid

  5/5

 • Gemakkelijk te reinigen

  5/5

 • Verwarmingsvermogen

  5/5

Waarom je het zou moeten krijgen

 • De koekenpan kookt gelijkmatig en is gemakkelijk schoon te maken.

Onthoud

 • Door de hoge wanden krimpt het kookoppervlak en wordt het handvat behoorlijk heet tijdens het koken.

Fanatieke koks zullen deze All-Clad-keuze waarderen, een van de beste roestvrijstalen koekenpannen om in te investeren. Hoewel deze tijdens het testen fors en zelfs een beetje zwaar aan de voorkant aanvoelde, vonden we het nog steeds vrij gemakkelijk om te roeren en te manoeuvreren met slechts één hand.

Het ontwerp van de slanke handgreep kan zorgen voor een wat oncomfortabele grip, ook al is er een hobbel en een kuiltje om je vingers te helpen geleiden. Met deze keuze wil je een handschoen bij de hand houden, want het handvat werd nogal heet tijdens het sauteren van de kip en het koken van de beurre blanc.

De hoge wanden van de koekenpan zorgen voor gemakkelijk schenken. Het beperkt echter wel het kookoppervlak, dus zorg ervoor dat u de ingrediënten niet te vol maakt.

We merkten dat het vrij gelijkmatig werd opgewarmd en dat de kip aan beide kanten gelijkmatig bruin werd, hoewel het kippenvet aan het einde in de pan begon te branden. We dachten dat dit misschien niet veel goeds voorspelde voor het opruimen, maar we kregen al snel ongelijk. Alle vastzittende etensresten konden met heet water, zeep en een grove spons worden verwijderd, en de klinknagels aan de binnenkant hadden alleen een extra veegbeurt nodig.

Deze koekenpan heeft de schok- en valtests met slechts een paar krassen doorstaan. Wat betreft het vasthouden van warmte, moet u deze drielaagse keuze misschien meer in de gaten houden dan de vijflaagse, maar we waren nog steeds behoorlijk onder de indruk van de algehele prestaties en het gebruiksgemak.

Prijs op het moment van publicatie: $ 160

Productdetails: Totale diameter:10,5 inch |Diameter kookoppervlak:Niet vermeld |Gewicht:3,5 pond |Ovenveilige temperatuur:tot 600°F

Gemakkelijkst schoon te maken

Volledig beklede D5 roestvrij geborstelde koekenpan met 5 lagen

4.9

We hebben 19 roestvrijstalen koekenpannen getest en dit zijn de 5 beste keuzes voor uw keuken (4)

Onze beoordelingen

 • Ontwerp

  5/5

 • Duurzaamheid

  5/5

 • Gemakkelijk te reinigen

  5/5

 • Verwarmingsvermogen

  4.8/5

Waarom je het zou moeten krijgen

 • Het kookt gelijkmatig en is super eenvoudig schoon te maken.

Onthoud

 • De grip is wat onhandig en het oppervlak is kleiner door de hoge wanden.

Als je minst favoriete onderdeel van koken achteraf opruimen is, is deze All-Clad-keuze de beste roestvrijstalen koekenpan voor je keuken. Naast het feitmakkelijk schoon te maken, merkten we ook op dat het ook vrij eenvoudig te gebruiken was.

Tijdens het testen ontdekten we dat deze All-Clad-koekenpan grotendeels goed uitgebalanceerd was, zo niet een beetje zwaar aan de voorkant. Toch was het gemakkelijk genoeg om met slechts één hand te manoeuvreren. De slanke handgreep is ontworpen om ergonomisch te zijn, met een bult en een uitsparing om uw vingerplaatsing te begeleiden. Toch vonden we de grip een beetje oncomfortabel, vooral als het handvat heet wordt, dus je wilt tijdens het koken een handdoek / ovenwant bij de hand houden.

De zijkanten waren hoog met een klokvormige vorm om gemakkelijk te kunnen gieten, hoewel dit het oppervlak beperkt. Toch werd de kip heel gelijkmatig bruin - de kunst is om de pan meer te laten opwarmen voordat je eiwit toevoegt. Er waren geen aanwijzingen voor hete of koude plekken in de pan. Beurre blanc kwam prachtig samen en bleef zelfs meer dan 45 minuten stabiel, wat best een indrukwekkende prestatie was.

Zelfs na het dichtschroeien van vlees vonden we deze koekenpan supergemakkelijk schoon te maken. Er was geen aanbranden of plakken tijdens het koken, dus het was gemakkelijk schoon te maken met wat zeep en warm water. Deze duurzame pan heeft de schok- en valtests met slechts enkele krassen doorstaan, dus we hebben ook hoge verwachtingen van zijn lange levensduur.

Prijs op het moment van publicatie: $ 180

Productdetails: Totale diameter:10,5 inch |Diameter kookoppervlak:Niet vermeld |Gewicht:2 pond |Ovenveilige temperatuur:tot 600°F

Beste voor beginners

OXO Mira-serie drielaagse koekenpan van roestvrij staal, 10"

4.6

We hebben 19 roestvrijstalen koekenpannen getest en dit zijn de 5 beste keuzes voor uw keuken (5)

Onze beoordelingen

 • Ontwerp

  4.5/5

 • Duurzaamheid

  4.5/5

 • Gemakkelijk te reinigen

  5/5

 • Verwarmingsvermogen

  4.5/5

Waarom je het zou moeten krijgen

 • Het heeft een comfortabele handgreep en is gemakkelijk schoon te maken.

Onthoud

 • De hoge, platte randen maken het gieten een beetje een karwei.

Beginnende chef-koks kunnen worden geïntimideerd door roestvrijstalen kookgerei - het is tenslotte vrij gemakkelijk om een ​​rommelige koekenpan op te ruimen als je niet gewend bent aan hoe roestvrij staal warmte verdeelt. Met deze koekenpan van OXO kom je echter in een mum van tijd van je keukenkriebels af.

Tijdens het testen van deze koekenpan dachten we dat hij vrij natuurlijk en evenwichtig aanvoelde. We hebben het met beide handen geprobeerd en waren onder de indruk van hoe comfortabel het was, mede dankzij het gebogen handvat.

De zijkanten van de pan zijn hoog en de randen zijn een beetje plat, dus het gieten kan een beetje lastig zijn. Toch vonden we het gemakkelijk om voedsel om te draaien zonder keukengerei te gebruiken. De kip werd goed bruin, hoewel hij het aan de tweede kant veel beter deed. De beurre blanc kwam er glad en romig uit, hoewel de lipranden van de pan heet werden en de randen van de vloeistof verbrandden.

Het was een beetje schrobben om de kip op te ruimen en na de beurre blanc was het zelfs nog gemakkelijker - het was gemakkelijk schoon te maken met slechts een beetje warm zeepsop. Zorg ervoor dat u ook de klinknagels schoonmaakt en droogt.

De koekenpan overleefde de valtest met milde krassen, maar we zagen wel dat er een lichte verschuiving was na de thermische schoktest.

Prijs op het moment van publicatie: $ 80

Productdetails: Totale diameter:10,5 inch |Diameter kookoppervlak:Niet vermeld |Gewicht:3,35 pond |Ovenveilige temperatuur:tot 600°F

Het komt neer op

DeGemaakt in roestvrij beklede koekenpanis de beste roestvrijstalen koekenpan vanwege het lichte, ergonomische ontwerp dat het tot een droom maakte om te bakken, omdraaien, gieten en meer. Deze koekenpan was gemakkelijk schoon te maken en was ook vrij duurzaam bij schok- en valtests, dus we zijn ervan overtuigd dat deze koekenpan lang meegaat.

Ons testproces

Om de beste roestvrijstalen koekenpannen te vinden, hebben we 19 opties getest in ons laboratorium in Birmingham, Alabama. Gedurende drie dagen hebben we elke keuze beoordeeld op verschillende categorieën: ontwerp, verwarmingsvermogen, schoonmaakgemak en algehele waarde.

Ontwerpscores waren gebaseerd op het gewicht van de koekenpan, evenals de diameter en de hoogte van de randen. We hebben ook overwogen of de koekenpan ergonomisch aanvoelde, de vorm van de koekenpan en hoe comfortabel hij in het algemeen was om te gebruiken.

Om het verwarmingsvermogen te evalueren, kookten we water in de koekenpan en noteerden hoe lang het duurde om te koken en vervolgens weer op kamertemperatuur te komen. We kookten ook een stuk zalm en namen zowel voor als na het koken de interne temperatuur op.

Bij het scoren van elke koekenpan op schoonmaakgemak, hebben we gecontroleerd of ze vaatwasmachinebestendig waren, de instructies van de fabrikant en hoe gemakkelijk het voor ons was om het in het algemeen schoon te maken. De waarde werd vervolgens bepaald door onze algehele ervaring met het gebruik van de pan, de prijs en of we het zouden aanbevelen.

Nadat we onze topkeuzes hadden bepaald, voerden we een tweede testronde uit. We gebruikten de pannen om kip piccata en beurre blanc te koken, rekening houdend met hoe goed elk recept in de koekenpan kookte. We hebben ook thermische schoktesten uitgevoerd en op elke koekenpan gebonkt om te zien hoe duurzaam ze waren.

Wat u moet weten over roestvrijstalen koekenpannen voordat u gaat winkelen

Diameter (totaal en kookoppervlak)

Bij het winkelen voor de beste roestvrijstalen koekenpan, zult u merken dat er meestal twee diameters worden vermeld voor koekenpannen. De grotere diameter geeft de totale afmetingen van de koekenpan aan, terwijl de kleinere de grootte van het daadwerkelijke kookoppervlak aangeeft.

Alle vijf de beste roestvrijstalen koekenpannen zijn echter 10-inch modellenChef Caldwellzelf geeft de voorkeur aan wat extra ruimte om mee te werken.

"Ik geef de voorkeur aan een grote koekenpan zoals een 12-inch pan om me voldoende ruimte te geven voor eten", zegt hij. "Dit zal helpen voorkomen dat de pan te vol wordt."

Als er ruimte is in uw budget, zegt hij dat het geen slecht idee is om een ​​10-inch en een 12-inch bij de hand te hebben, vooral als u veel thuis kookt.

Gewicht

Terwijl het niet zo iszwaar als gietijzer, kunt u wat gewicht verwachten aan uw nieuwe roestvrijstalen koekenpan. De lichtste op onze lijst is deGemaakt in roestvrij beklede koekenpan, die 1,75 pond weegt. Onze keuze voor de beste uitspatting, deAll-Clad D3 roestvrij 3-laags gebonden braadpan, weegt 3,5 pond.

Hoewel chef-kok Caldwell de voorkeur geeft aan een zwaardere pan, moet u de beste roestvrijstalen koekenpan voor uw keuken kiezen op basis van wat u het prettigst vindt om te gebruiken.

Ovenveilige temperatuur

Als je op zoek bent naar kookgerei dat gemakkelijk van kookplaat naar oven gaat, dan is roestvrij staal de juiste keuze.

"Roestvrijstalen koekenpannen zijn bestand tegen behoorlijk hoge temperaturen", zegt chef-kok Caldwell. Terwijl het belangrijk is om vooraf de richtlijnen van de fabrikant te lezenkookgerei op een kookplaat in de oven plaatsen, elk van de selecties op onze lijst met beste roestvrijstalen koekenpannen is bestand tegen temperaturen van meer dan 500 ° F. DeGemaakt in roestvrij beklede koekenpankan oplopen tot 800°F.

Andere roestvrijstalen koekenpannen die we hebben getest

Misen RVS Koekenpan

We hielden van de gebogen zijkanten vanMisen RVS Koekenpanwat zorgde voor heel gemakkelijk schenken. De koekenpan presteerde goed in onze tests en was ook gemakkelijk schoon te maken. Het is echter behoorlijk fors en het omvangrijke handvat voelde een beetje onevenwichtig aan, wat voor sommige mensen moeilijk te gebruiken zou kunnen zijn.

Le Creuset drielaagse koekenpan van roestvrij staal

DeLe Creuset drielaagse koekenpan van roestvrij staalheeft een ergonomische handgreep die zorgt voor een goed uitgebalanceerde grip. De vorm van de pan zorgde voor gemakkelijk omdraaien, maar we waren teleurgesteld dat het oppervlak beperkt was. Tijdens het testen zou het koken van slechts twee kippenborsten overbevolking veroorzaken.

Goldilocks Plus koekenpan van roestvrij staal

Voor een budgetvriendelijke koekenpan, deGoldilocks Plus koekenpan van roestvrij staalhad er aardig wat trek in. Tijdens het testen waardeerden we dat het de kip ook mooi bruin maakte. De duimgroef op het handvat, die vermoedelijk bedoeld is om een ​​betere grip te bieden, zorgde in feite voor een oncomfortabele. We ontdekten ook dat er aanzienlijke kromtrekking was na de thermische schoktest.

Uw vragen, beantwoord

Waarom zou u roestvrijstalen koekenpannen kiezen in plaats van gietijzer?

Chef-kok Caldwell zegt dat hoewel de professionals gietijzer gebruiken, "roestvrijstalen kookgerei zijn voordelen heeft, waarvan de belangrijkste is dat het minder reactief is op zuur voedsel, wat de smaak van het uiteindelijke gerecht kan veranderen."

Een goede RVS koekenpan warmt snel en gelijkmatig op en, nog beter, houdt die warmte vast tijdens het koken. Ze kunnen de hitte redelijk goed aan, sommige zijn ovenbestendig tot 600 graden. "En in tegenstelling tot gietijzeren koekenpannen, hebben roestvrijstalen koekenpannen geen kruiden en onderhoud nodig", zegt hij.

Hoe maak je een roestvrijstalen koekenpan schoon?

Net als elk ander keukengerei, moeten de beste roestvrijstalen koekenpannen goed worden schoongemaakt om ze te onderhouden.

"Heet zeepachtig water is voldoende voor het dagelijks opruimen van uw roestvrijstalen koekenpan", zegt chef-kok Caldwell. “Laat je pannen na gebruik niet urenlang staan. Een snelle schoonmaakbeurt na gebruik zorgt voor een mooie lange levensduur van je kookgerei.”

Chef-kok Caldwell zegt ook dat de manier waarop je kookt achteraf kan helpen bij het opruimen. "Ik probeer altijd mijn pannen heet genoeg te krijgen voordat ik olie en voedsel toevoeg, om plakken te voorkomen", zegt hij.

Hoeveel moet u verwachten te besteden aan een roestvrijstalen koekenpan?

Chef-kok Caldwell zegt dat je meer dan $ 120 kunt betalen voor een hoogwaardige koekenpan van 10 inch. Onze lijst met beste roestvrijstalen koekenpannen omvat het hele gamma, inclusief budgetvriendelijkCuisinart Chef's klassieke roestvrijstalen koekenpanvoor $ 43 en de uitspatting waardAll-Clad D3 roestvrij 3-laags gebonden braadpanvoor $ 170.

Wie we zijn

Barbara Bellesi Zitois een freelanceschrijver uit Staten Island, New York, die voor Better Homes & Gardens alles over huis en levensstijl behandelt. Om deze lijst met de beste roestvrijstalen koekenpannen samen te stellen, analyseerde Barbara laboratoriuminzichten van ons testlaboratorium in Birmingham, Alabama. Ze overlegde ookChef-kok Ryan Caldwell, chef-kok voor Madison, Georgia's MAD Hospitality-concepten The Dining Room, Hart & Crown Tavern, MAD Taco en anderen.

Wat raadt BHG aan?

Naast alle producten op deze lijst heeft u misschien ons BHG Recommends-keurmerk opgemerkt. Producten die het keurmerk verdienen, zijn grondig getest om er zeker van te zijn dat ze een plekje in je huis waard zijn. We kopen de meeste producten die we zelf testen, maar af en toe krijgen we monsters van bedrijven als kopen geen optie is. In deze gevallen gebruiken we dezelfde testcriteria die we gebruiken om de gekochte producten te testen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 20/08/2023

Views: 5885

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.