Zijn houtkachels veilig? (Of gevaarlijk?) (2023)

Houtkachels zijn een traditionele warmtebron die kan worden gebruikt in gebieden waar geen toegang is tot aardgas of elektriciteit. Ze zijn ook populair voor degenen die het gemak van een apparaat willen, maar hun elektriciteitsrekening niet willen oplopen. Met alle opties die er zijn, is het echter moeilijk om te weten welke kachel het beste bij uw behoeften past en u veilig houdt!

Houtkachels bestaan ​​al eeuwen. Ze bieden een geweldige warmtebron en zijn milieuvriendelijk, maar wat is het veiligheidsrisico? Sommige mensen zeggen dat houtkachels gevaarlijk kunnen zijn om te gebruiken, terwijl anderen volhouden dat ze veilig genoeg zijn zolang je de instructies van de fabrikant opvolgt. In dit artikel bespreken we wat er gebeurt als uw kachel te heet of niet heet genoeg is, hoe u de uitstoot van houtgestookte apparaten kunt verminderen en meer!Zijn houtkachels veilig? (Of gevaarlijk?) (1)

Is het veilig om hout te verbranden voor warmte?

Het onderwerp van het verbranden van hout voor warmte is onder sommige mensen een verhitte (bedoelde woordspeling). Er zijn mensen die niet van de geur van rook houden en er zijn veel anderen die gewoon zeggen dat het geen zin heeft om waardevol materiaal als bomen te verbranden als we in plaats daarvan onze aardgas- of olieovens kunnen gebruiken.

De waarheid is dat het gevaar van het verbranden van hout voortkomt uit zowel vervuiling als rook. Er kan veel rook uit uw schoorsteen komen waardoor u luchtfilters moet plaatsen om uzelf tegen dit gevaar te beschermen. Het zou ook geen verrassing moeten zijn dat veel verzekeringsmaatschappijen huizen met traditionele open haarden niet dekken omdat ze te veel risico vormen; als er ooit een huisbrand zou zijn, zou het zich waarschijnlijk snel verspreiden, waar brandwonden kunnen leiden tot ernstig letsel en zelfs de dood.

Ondanks al deze gevaren mogen we echter niet vergeten: niets is te vergelijken als het gaat om het verwarmen van onze huizen tijdens die koude wintermaanden! Huizen met open haarden houden ons langer warm en het is vaak de enige manier om ervoor te zorgen dat we niet bevriezen tijdens die wintermaanden.

Tot slot, zolang u voorzichtig bent met het installeren van filters in uw schoorsteen, moet u af en toe de hoeveelheid rook controleren die naar buiten komt en alert blijven wanneer u een open haard gebruikt - dit type verwarming kan gevaarlijk zijn als het niet op verantwoorde wijze maar met de juiste voorzorgsmaatregelen wordt gebruikt. er is misschien niets beters dan een traditionele open haard!

Zijn houtkachels veilig?

Houtrook bevat koolmonoxidegas dat kleurloos en reukloos is, maar je kunt er dood aan gaan als het zich in je huis ophoopt als gevolg van verstopte rookkanalen of lekken rond kachelpijpen, enz. Bekijk dus ons artikel over de Koopgids voor koolmonoxidedetectoren voor enkele handige tips . Bovendien moeten ze ongeveer om de tien jaar worden vervangen, afhankelijk van hoe vaak je houtblokken doorbrandt! Maar wat het meest schadelijk is, zijn kleine deeltjes van brandend hout, bekend als "partic matter" (PM) die je niet kunt zien, ruiken of proeven.

Kleine houtdeeltjes nestelen zich diep in je longen en veroorzaken chronische gezondheidsproblemen zoals astma-aanvallen. PM is zo gevaarlijk voor kinderen dat de EPA nu vereist dat alle nieuw geïnstalleerde fornuizen een ventilator moeten hebben om die giftige dampen op te zuigen voordat ze de lucht raken. Dus als u nog steeds een oudere kachel gebruikt zonder dergelijke maatregelen - upgrade!

 • Het goede nieuws is dat nieuwere modellen met ingebouwde ventilatoren geen elektriciteit nodig hebben, wat betekent...

De voordelen van het verbranden van hout om je huis te verwarmen hangen natuurlijk af van de grootte en het type kachel dat je gebruikt. Grotere kachels met snellere verbranding produceren meer verontreinigende stoffen dan kleinere, langzamere modellen; dit komt omdat ze heter branden en daardoor hogere concentraties verontreinigingen in de lucht afgeven. Een grote kachel stoot niet alleen grotere hoeveelheden kooldioxide (CO), stikstofoxide (NO) en deeltjes zoals stof, as en rook uit, maar geeft deze schadelijke stoffen ook gedurende een langere periode af tijdens elke stookcyclus.

Sommige materialen die worden gebruikt in vrijstaande of inzethoutkachels kunnen zelf zeer gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden verbrand. Zo bevatten geperste blokpanelen gemaakt van vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF) aldehyde dat kan vrijkomen bij blootstelling aan hoge temperaturen. Andere soorten houtkachels kunnen gevaarlijk zijn omdat ze niet-traditionele materialen gebruiken, zoals plastic, dat brandbaar is en giftige dampen afgeeft wanneer het wordt verbrand boven een open vuur of een heet oppervlak.Zijn houtkachels veilig? (Of gevaarlijk?) (2)

De beslissing om al dan niet een kachel aan te schaffen, hangt af van de grootte van het huis waarin u woont, hoeveel tijd u thuis doorbrengt tijdens de wintermaanden en uw budget. Veel mensen zijn nog niet klaar om hun oude verwarmingssystemen op te geven; als dat voor u het geval is, overweeg dan om uw open haard vaker te gebruiken dan voorheen, aangezien deze minder verontreinigende stoffen in de lucht uitstoot dan andere bronnen, zoals pelletkachels, open haarden/houtgestookte inzetstukken, gas- en olieovens/centrale verwarming.

Als u klaar bent om de overstap te maken, doe dan van tevoren uw onderzoek en ontdek welke kachel het beste bij u past. Houd er ook rekening mee dat in sommige staten installatie door een gecertificeerde professional vereist is - op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het veilig wordt gedaan en voldoet aan alle bouwvoorschriften en lokale brandveiligheidsvoorschriften.

Of houtkachels nu wel of niet veilig zijn, ze hebben bij regelmatig en langdurig gebruik zeker een impact op ons milieu. Zelfs als mensen ze op de juiste manier gebruiken met schone brandstoffen, is hun uitstoot nog steeds vervuilend omdat deze apparaten nooit bedoeld waren om iets anders te verbranden dan organisch materiaal zoals bomen! Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende manieren waarop het gebruik ervan u en uw gezin ten goede kan komen.

Veel eigenaren zijn van mening dat hun kachel hen een veiliger gevoel geeft, omdat het een back-up warmtebron is voor het geval de stroom uitvalt of een ander type verwarmingssysteem onverwacht uitvalt. Het kan ook de waarde van het huis verhogen, huiseigenaren het hele jaar door comfort bieden, de maandelijkse energierekening verlagen en de luchtkwaliteit in binnenruimtes verbeteren tijdens de wintermaanden wanneer de ramen gesloten zijn door frisse lucht door het hele huis te laten circuleren.

Het komt allemaal neer op wat u wilt van het gebruik van een houtgestookte open haard/kachel binnenshuis - als deze voordelen opwegen tegen de mogelijke risico's, installeer er dan een in uw woning! Houd gewoon rekening met veiligheidsmaatregelen, zodat er geen ongelukken gebeuren tijdens het koken van voedsel bovenop of het aansteken van vuur binnenin.

Houtkachel versus een brandende open haard: wat is veiliger?

Eén ding is zeker: als het gaat om houtkachels versus een open haard, zijn er enkele significante verschillen in het type brandstof dat wordt gebruikt en hoe deze de veiligheid van uw gezin beïnvloeden. Als u hout- of pelletkachels in uw huis heeft geïnstalleerd, kunt u genieten van de warmte die deze apparaten bieden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over letsel door open haarden.

Houtkachels zijn ontworpen om het vuur in een goed geventileerde ruimte te hebben. Dit betekent dat het veilig is voor kinderen en huisdieren wanneer u uw haarden aanlegt of afbrandt, omdat er geen sintels in de kachel achterblijven nadat u ze in minder veilige openhaardomgevingen hebt kunnen achterlaten.

Houtkachel versus open haard: de gevaren van koolmonoxidevergiftiging

Als u uw houtkachel toch gebruikt waarvoor hij bedoeld is, moet u het koolmonoxidegehalte in de gaten houden dat kan optreden tijdens het gebruik van dit apparaat. Als koolmonoxide in uw huis vast komt te zitten door een gebrek aan ventilatie met deze apparaten, kan dit ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben, waaronder. Zorg er dus voor dat als u van plan bent uw kachel te gebruiken, u voldoende ventilatie heeft en de niveaus van koolmonoxide in de gaten houdt terwijl deze in gebruik is.Zijn houtkachels veilig? (Of gevaarlijk?) (3)

Houtkachels branden meestal op een lagere temperatuur, rond de 1200 graden Fahrenheit (wat nog steeds heet is), maar ze produceren ook niet zoveel giftige chemicaliën en dampen bij verbranding als bij open haarden. Dit betekent dat er minder kans is op gezondheidsproblemen zoals kanker of ademhalingsproblemen als gevolg van houtkachels die in uw huis zijn geïnstalleerd.

Zijn alle pelletkachels veilig?

Hoewel pelletkachels op dezelfde manier werken als hun tegenhangers, houtkachels, kunnen sommige modellen veiligheidsrisico's opleveren als gevolg van ontwerpfouten of fabricagefouten, waaronder defecte elektrische componenten; slecht geventileerde branden waarbij gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide vrijkomen, en defecte vuurhaarden als gevolg van een gebrekkige constructie.

Zorg er dus voor dat u een hoogwaardige pelletkachel voor uw huis aanschaft met het oog op veiligheid, anders kan het tijdens het gebruik gevaarlijk worden als er een storing optreedt.

Beoordelingen van houtkachels helpen u de beste beslissing te nemen bij het kiezen van welke houtkachels het beste bij uw behoeften passen, of ze nu gasgestookt, elektrisch zijn of beide soorten verwarmingselementen erin hebben geïnstalleerd; lees altijd beoordelingen van eerdere klanten die eerder hetzelfde product kochten of zelfs vergelijkbare producten die nu op de markt verkrijgbaar zijn, zodat u weet wat voor soort ervaring u zelf zou kunnen hebben door deze apparaten te kopen voor installatie in de uwe. Op deze manier weet u niet alleen dat u een kwaliteitsproduct krijgt, maar ook wat voor soort ervaring de klant had en hoe dat van invloed kan zijn op uw eigen persoonlijk gebruik thuis.

Installatie van een houtkachel

De installatie van een houtkachel is geen gemakkelijke taak. Het vereist bepaalde vaardigheden en kennis om het veilig te kunnen doen. De diepte van de schoorsteen moet bijvoorbeeld minimaal één meter zijn om een ​​goede ontluchting te laten plaatsvinden. Er zijn ook voorschriften opgesteld met betrekking tot dit soort apparaten die u moet volgen als u wilt dat uw systeem correct wordt geïnstalleerd door een expert die weet wat hij doet.

Als je je afvraagt ​​of een houtkachel veilig is, zal het antwoord voor iedereen anders zijn. Het hangt echt af van hoe het wordt gebruikt en wie het gebruikt. Als u kinderen of huisdieren in uw huishouden heeft, hoeft dit type verwarmingsapparaat niet per se de beste keuze te zijn, omdat ze zich eraan kunnen bezeren zonder zelfs maar te beseffen wat ze aan het doen waren terwijl ze rond een open vuur speelden. Aan de andere kant, als u alleen woont, kan het laten installeren van een verwarmingsketel zeker voordelen opleveren die nergens anders te vinden zijn, zoals veel goedkoper zijn dan het beheer van een gewone oven die gas nodig heeft om goed te functioneren.

Het installatieproces moet professionele ventilatie omvatten, zodat de koolmonoxide-emissies uw thuisomgeving niet vervuilen, maar buiten blijven waar ze thuishoren. Als de installatie niet correct wordt uitgevoerd, kan dit gevaarlijk zijn voor uw gezondheid en zelfs de dood tot gevolg hebben. Zorg er daarom voor dat u een professional inhuurt die weet wat hij doet voordat u definitieve beslissingen neemt om er een bij u thuis te laten installeren.

Dat was een voorbeeld van hoe je een blogpost zou kunnen beëindigen die over houtkachels gaat. Ik hoop dat deze informatie nuttig is geweest!

Hoe houtkachels veilig te gebruiken

 • Al tientallen jaren worden houtkachels in woningen gebruikt om warmte te leveren.
 • Als u op zoek bent naar een manier om uw verwarmingssysteem in huis aan te vullen of volledig te vervangen, kan een houtkachel iets voor u zijn.
 • Het is belangrijk om te weten hoe houtkachels werken en welke veiligheidsmaatregelen bij het gebruik ervan genomen moeten worden. Er zijn enkele risico's verbonden aan deze apparaten, maar zolang u ze correct gebruikt, zouden er geen problemen moeten zijn.
 • Er zijn enkele risico's verbonden aan houtkachels.Zijn houtkachels veilig? (Of gevaarlijk?) (4)
 • Als u ze echter correct gebruikt, zouden er geen problemen moeten zijn.
 • Gebruik bijvoorbeeld nooit een kachel die is geverfd met loodverf.
 • U moet er ook voor zorgen dat uw schoorsteen elk jaar of twee jaar wordt schoongemaakt en geïnspecteerd door een professional, afhankelijk van hoe vaak deze wordt gebruikt.
 • Als het rookkanaal niet goed werkt, kan er rook in huis komen - wat betekent dat je giftige dampen moet inademen, samen met al die heerlijke hitte!
Zie ookWaarom de deur van uw houtkachel niet sluit (en hoe u dit oplost)

Laat kinderen nooit zonder toezicht in de buurt van open vuur. Het lijkt misschien gezond verstand, maar als je ze slechts vijf minuten zou zien terwijl ze aan het spelen waren, zou dat op een dag hun leven kunnen redden als er ooit brand zou ontstaan ​​doordat ze per ongeluk iets heets op zichzelf of anderen omgooiden. Hoewel houtkachels veilig zijn zolang bepaalde regels worden nageleefd, is het toch een goed idee om ze goed te laten installeren en inspecteren door professionals.

Milieubescherming

Houtkachels zijn geweldig om geld te besparen. Ze zijn ook geweldig als milieuvriendelijke warmtebron, vooral als je een bosperceel hebt of toegang hebt tot goedkoop brandhout dat anders verspild zou worden. Er bestaat geen twijfel over: houtverbranding is in veel opzichten beter dan fossiele brandstoffen. Maar er zijn enkele dingen die u moet weten voordat u er een koopt en de boomstammen mee naar huis neemt...

Veiligheidstips

 • Installeer een koolmonoxidemelder. Een koolmonoxidemelder zal alarm slaan wanneer hij de aanwezigheid van dit schadelijke gas in uw huis waarneemt. Koolmonoxidemelders kunnen bij elke ijzerhandel of online worden gekocht voor minder dan $ 30, en er zijn zelfs rookmelders die ook dienst doen als CO-melders!
 • Zorg er wel voor dat u weet waar uw dichtstbijzijnde uitgang is als het gebouw in brand zou vliegen terwijl u slaapt ('s nachts), want levend eruit komen zou waarschijnlijk voorrang hebben op alles pakken wat iets voor u betekende (of duur was).
 • Je moet ook reservebatterijen beschikbaar houden voor het geval de stroom uitvalt tijdens een sneeuwstorm zoals we twee jaar geleden hier in New England hadden; mijn familie zat tot de ochtend ineengedoken rond kaarsen!
 • Gebruik een thermometer. Als de temperatuur in uw huis onder de 65 graden daalt, moet u een elektrische of petroleumkachel aanschaffen om warm te blijven; zorg er anders voor dat elke warmtebron goed wordt geventileerd en ontlucht om geen koolmonoxide te produceren (dat naar rotte eieren ruikt)!
 • Let ook op brandplekken waar uw houtkachel of open haard mogelijk gas heeft gelekt! Uitgelekte koolmonoxide kan zwarte vlekken achterlaten rond deze apparaten. Ik had geen idee totdat ik er een paar opmerkte tijdens mijn voorjaarsschoonmaak dit jaar...Zijn houtkachels veilig? (Of gevaarlijk?) (5)
 • Controleer dus af en toe op lekken als het een tijdje geleden is dat u uw kachel/open haard hebt gebruikt en open altijd de ramen nadat u een van beide hebt gebruikt, omdat ze zuurstof nodig hebben om te functioneren!
 • En gebruik alsjeblieft geen magnetron, elektrische kookplaat of kachel in dezelfde kamer als je houtkachel/open haard, want deze kan vlam vatten (en je weet het misschien niet eens)!
 • Als dat zou gebeuren toen we afgelopen winter gasten hadden... nou, laten we zeggen dat ze zich erg ongemakkelijk zouden hebben gevoeld en dat ik ze waarschijnlijk niet meer zou zien... nooit meer.

Veelgestelde vragen

Zijn houtkachels veilig?

Ja, ze zijn volkomen veilig in gebruik als ze op verantwoorde wijze en met gezond verstand worden gebruikt. Als je in het verleden olie- of gasverwarming hebt gebruikt, dan is dit wat je moet weten over houtkachels: ze zijn veel zwaarder werk! Je zult je eigen voorraad boomstammen van een lokale leverancier kappen (of ze zelfs zelf kweken), dus het kost je tijd om naar boven te gaan om brandstof voor deze apparaten te vinden, plus ze te hakken en te drogen voordat je ervoor zorgt dat je genoeg goed brandhout hebt beschikbaar tijdens de koudere maanden die voor ons liggen.

Weet je zeker dat hout slecht is voor het milieu?

Moeten we lokale bedrijven en boeren niet steunen door hun industrie te steunen bij de aanschaf van een fornuis? Doen we dat niet, dan gaan ze failliet! Dit kan voorkomen worden als mensen hun producten lokaal kopen!! Ik ben het ermee eens dat het belangrijk is dat onze economie werkt, maar dit mag geen rol spelen bij de beslissing welk type verwarmingsapparaat u in uw huis of kantoorgebouw wilt gebruiken. Zolang u een efficiënte kiest zonder enige schadelijke uitstoot, zou het niet eens van belang zijn om bij lokale dealers te kopen, want er is geen schade aangericht. Niet meer dan het kopen van artikelen bij Walmart schaadt de bedrijven/locaties die vergelijkbare producten (of erger) verkopen met minder efficiëntie en lagere milieunormen.

Reguleert de EPA houtkachels?

Ja dat doen ze! De uitstoot van houtkachels wordt gereguleerd door nationale of lokale instanties en/of door federale richtlijnen die zijn uiteengezet in de Clean Air Act (CAA). De Environmental Protection Agency (EPA) kan u indien nodig ook meer informatie over deze kwestie verstrekken.

Hoe duur is het om een ​​houtkachel te gebruiken versus een oliekachel?

Zoals we eerder vermeldden, is er echt niet veel verschil tussen het gebruik van deze twee apparaten als we de efficiëntieniveaus van elk vergelijken. Het komt allemaal neer op de prijs per BTU-output en andere factoren, zoals installatiekosten, waarmee rekening moet worden gehouden, samen met andere financiële elementen die betrokken zijn bij uw besluitvormingsproces voor het kiezen van verwarmingsapparatuur. Bijvoorbeeld: Wat zijn de totale kosten (inclusief installatie en brandstof) van elke optie over een aantal jaren?

Zie ookHoe zich te ontdoen van creosootophoping? (Kopersgids)

Hoeveel kost het om een ​​houtkachel van gemiddelde grootte te gebruiken in vergelijking met andere verwarmingsopties zoals olie-, elektrische of gaskachels?

Zoals we eerder vermeldden, is er echt niet veel verschil tussen het gebruik van deze twee apparaten als we de efficiëntieniveaus van elk vergelijken. Het komt allemaal neer op de prijs per BTU-output en andere factoren, zoals installatiekosten, waarmee rekening moet worden gehouden, samen met andere financiële elementen die betrokken zijn bij uw besluitvormingsproces voor het kiezen van verwarmingsapparatuur. Bijvoorbeeld: Wat zijn de totale kosten (inclusief installatie en brandstof) van elke optie over een aantal jaren?

Wat moet ik weten over het kopen van brandhout bij mijn lokale dealer?

Er zijn veel manieren om brandhout te kopen bij uw lokale dealer. U kunt het in bulk kopen of laten bezorgen tegen een extra vergoeding, die kan afhangen van de grootte en het type houtkachel dat u gebruikt, evenals de BTU-output. Dit kunt u het beste bespreken met de eigenaar/exploitant van het bedrijf waar u uw aankopen doet. Ze kunnen indien nodig suggesties doen op basis van hun ervaring (en die van jou).

Wat moet ik weten als ik brandhout stook in mijn open haard?

Bij het maken van een vreugdevuur of het opstarten van een apparaat zonder de juiste kennis of training, zijn er altijd risico's, vooral als het gaat om open vuur warmtebronnen zoals deze. Het verbranden van behandeld hout wordt indien mogelijk altijd aanbevolen, vooral wanneer u het vuur in uw open haard of houtkachel aansteekt. Zorg ervoor dat alles open blijft staan ​​- inclusief ramen en deuren!

Hoeveel kost het om een ​​pelletkachel te gebruiken in vergelijking met andere verwarmingsopties zoals olie-, elektrische of gaskachels?

Zoals we eerder vermeldden, is er echt niet veel verschil tussen het gebruik van deze twee apparaten (pelletkachels) wanneer we de efficiëntieniveaus van elk vergelijken. Het komt allemaal neer op de prijs per BTU-output en andere factoren, zoals installatiekosten, waarmee rekening moet worden gehouden, samen met andere financiële elementen die betrokken zijn bij uw besluitvormingsproces voor het kiezen van verwarmingsapparatuur. Bijvoorbeeld: Wat zijn de totale kosten (inclusief installatie en brandstof) van elke optie over een aantal jaren?

Hoeveel kost het om pellets per ton te kopen? En hoeveel ton heb ik nodig voor mijn huis in de winter?

Zoals we eerder vermeldden, is er echt niet veel verschil tussen het gebruik van deze twee apparaten als we de efficiëntieniveaus van elk vergelijken. Het komt allemaal neer op de prijs per BTU-output en andere factoren, zoals installatiekosten, waarmee rekening moet worden gehouden, samen met andere financiële elementen die betrokken zijn bij uw besluitvormingsproces voor het kiezen van verwarmingsapparatuur. Bijvoorbeeld: Wat zijn de totale kosten (inclusief installatie en brandstof) van elke optie over een aantal jaren? Wat betreft het kopen ervan: hier wilt u, indien mogelijk, verschillende bedrijven in uw regio bekijken. Houd de prijzen bij en vergelijk ze met andere die u tegenkomt. Houd er rekening mee dat als de kosten te hoog zijn in vergelijking met andere plaatsen, het misschien de moeite waard is om wat meer rond te shoppen!

Is er een kachel die minder hout verbruikt?

Zoals we eerder vermeldden, is er echt niet veel verschil tussen het gebruik van deze twee apparaten als we de efficiëntieniveaus van elk vergelijken. Het komt allemaal neer op de prijs per BTU-output en andere factoren, zoals installatiekosten, waarmee rekening moet worden gehouden, samen met andere financiële elementen die betrokken zijn bij uw besluitvormingsproces voor het kiezen van verwarmingsapparatuur. Bijvoorbeeld: Wat zijn de totale kosten (inclusief installatie en brandstof) van elke optie over een aantal jaren? Wat betreft het kopen ervan: hier wilt u, indien mogelijk, verschillende bedrijven in uw regio bekijken. Houd de prijzen bij en vergelijk ze met andere die u tegenkomt. Houd er rekening mee dat als de kosten te hoog zijn in vergelijking met andere plaatsen, het misschien de moeite waard is om wat meer rond te shoppen!

Hoeveel kost het plaatsen van een pelletkachel?

Zoals we eerder vermeldden, is er echt niet veel verschil tussen het gebruik van deze twee apparaten als we de efficiëntieniveaus van elk vergelijken. Het komt allemaal neer op de prijs per BTU-output en andere factoren, zoals installatiekosten, waarmee rekening moet worden gehouden, samen met andere financiële elementen die betrokken zijn bij uw besluitvormingsproces voor het kiezen van verwarmingsapparatuur. Bijvoorbeeld: Wat zijn de totale kosten (inclusief installatie en brandstof) van elke optie over een aantal jaren? Wat betreft het kopen ervan: hier wilt u, indien mogelijk, verschillende bedrijven in uw regio bekijken. Houd de prijzen bij en vergelijk ze met andere die u tegenkomt. Houd er rekening mee dat als de kosten te hoog zijn in vergelijking met andere plaatsen, het misschien de moeite waard is om wat meer rond te shoppen!

Conclusie

Jaarlijks vallen enkele duizenden doden of gewonden door woningbranden. Of het nu gaat om een ​​elektrische storing in huis of een brand veroorzaakt door onzorgvuldigheid tijdens het koken op het fornuis, elk uur verliezen veel Amerikanen het leven door deze incidenten.

Hoewel de meeste veiligheidstips gericht zijn op het verminderen van de risico's die verband houden met deze oorzaak, zijn er enkele andere voorzorgsmaatregelen waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van open haarden en houtkachels. Dit artikel is hier om u te helpen beslissen of het kopen van een van die apparaten veilig kan zijn voor uw gezinsleden!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated: 25/09/2023

Views: 5881

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.